czwartek, 29 maja 2014

Bra­zy­lij­ska ryba z mlecz­kiem ko­ko­so­wym


Jutro zrobię sobie na obiad taką rybkę. Przepis zapożyczony z onetu na jędrny biust w czasie odchudzania. Tylko miałam konsekwentnie przejść na wegetarianizm... Chyba najpierw zrezygnuję wyłącznie z mięsa i wędlin. I za tydzień- dwa z ryb, których jadam i tak nie wiele... A potem zostają produkty odzwierzęce... Zobaczy się :) A można któraś z Was ma doświadczenia z przechodzeniem na wege?

Składniki:
  • 150 g fi­le­ta z dor­sza (masa su­ro­wej ryby), 
  • śred­ni po­mi­dor, 
  • śred­nia zie­lo­na pa­pry­ka, 
  • śred­nia ce­bu­la, 
  • 5 łyżek mlecz­ka ko­ko­so­we­go light,
  •  ły­żecz­ka oliwy z oli­wek, 
  • kilka zia­re­nek kar­da­mo­nu, lub szczypta proszku
  • szczyp­ta kur­ku­my, 
  • 33 g brą­zo­we­go ryżu


Wykonanie
Za­mro­żo­ną rybę wrzuć na roz­grza­ną pa­tel­nię do sma­że­nia bez tłusz­czu. Obsmaż z obu stron, a na­stęp­nie dodaj po­kro­jo­ne­go w pla­ster­ki po­mi­do­ra, pa­pry­kę oraz ce­bu­lę, duś 10 minut. Dodaj mlecz­ko ko­ko­so­we, oliwę z oli­wek, przy­praw kar­da­mo­nem i kur­ku­mą. Po­da­waj z ukotowanym brązowym ryżem.

Obiad ok. 400 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...