poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Zupa tajska z kurczakiem po mojemu


Rzadko kiedy z torebki robię zupę, ale chciałam przekonać się o jej smaku. Przyznam że mile mnie zaskoczyła i po wprowadzeniu pewnych korekt nawet mogę przyznać, że jest pyszna...:)

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 1 średnia marchew
  • 1 mała cukinia żółta lub zielona
  • pęczek szczypiorku
  • natka pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 filet z kurczaka (150 g)
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • zupka z Winiar Pomysł na... Tajską zupę z kurczakiem



Wykonanie:
Mięso pokrój w kostkę. Warzywa umyj, oczyść i pokrój w słupki.  Wlać litr wody i gotuje przez 10 min na małym ogniu mięso. Dodaj warzywa i gotuj kolejne 10 minut. Resztę przygotuj jak na opakowaniu zupki.

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: w 1 porcji ok. 116 kcal. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...