EduPełzaki - serwis edukacyjno-informacyjny dla Dzieci i Rodziców

sobota, 10 sierpnia 2013

Żółta cukinia z fetą


Mam mnóstwo cukinii i nie wiem już co z niej robić. Wczoraj na kolację postanowiłam więc połączyć cukinię ze świeżym pomidorem i fetą, którą miałam w lodówce... I bardzo smaczna kombinacja.

Składniki na porcję:
  • cukinia żółta
  • szczypta soli
  • gruby plaster pomidora
  • łyżka fety
  • 3 łyżki oleju/ albo patelnia grillowa

Wykonanie:
Cukinię umyć  i pokroić w plastry. Usmażyć na grillowej patelni bez tłuszczu, lub niewielkiej ilości tłuszczu na zwykłej patelni. można lekko posolić, ale feta sama w sobie jest słona, więc nie ma potrzeby. Pomidora pokroić w kostkę. Ułożyć  na wierzchu, a następnie posypać fetą.



Smaczne, mało kaloryczne...i można na prawdę się najeść.. bez chleba, cukru, węglowodanów;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...