piątek, 2 sierpnia 2013

Ogórki w curry



Lubię ogórki pod każdą postacią, dlatego na tegoroczną zimę zrobiłam zapas takich oto ogóreczków.

Składniki zalewy:

  • 1,5 szklanki octu
  • 1,5 litra wody
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki soli
  • 3 łyżeczki przyprawy curry


Pozostałe składniki:


  • ogórki
  • cebula
  • koper
  • gorczyca
  • liście selera naciowego


Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w słupki.


Na dno słoików wkładamy plasterek cebuli, łyżeczkę gorczycy, koper. Następnie układamy ogórki i na wierzch kładziemy liść selera.


W garnku gotujemy składniki zalewy: wodę, ocet, sól, cukier i curry. Nalewamy do słoików. Pasteryzujemy około 5 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...