wtorek, 30 lipca 2013

Naleśniki ze smarowidłem twarogowo- morelowym


Naleśniki chodziły za mną od kilku dni... Więc dziś na kolację ze świeżym twarogiem prosto od "baby" i dżemem morelowym.

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • mleko
  • woda gazowana
  • jajko
  • sól
  • cukier waniliowy
  • dżem morelowy
  • 1 kostkoa twarogu
  • pół śmietany
  • 1 łyżka cukru

Wykonanie:
Twaróg połączyć ze śmietaną i dwiema łyżkami dżemu morelowego. Dodać łyżkę cukru. Pozostałe składniki połączyć i zrobić ciasto naleśnikowe. Ja wody i mleka daję na oko. Konsystencja ciasta powinna być gęsta, ale dość lejąca. Jak nabierzesz ciasto na chochlę to nie powinno się czuć oporu.




1 komentarz:

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...