Oto nasza propozycja na posiłek dla dzieci. Czy zrobimy to na śniadanie, obiad czy kolację w zasadzie nie ma żadnego znaczenia. Jeśli ktoś lubi ryż na słodko, polubi na pewno tę wersję.
Składniki:
- torebka ryżu
- 1/2 kg truskawek
- 2 łyżki cukru (mniej lub wcale jeśli truskawki są bardzo słodkie)
- 2 łyżki śmietany (po 12 miesiącu życia)
- kostka twarogu (po 12 miesiącu życia)
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Truskawki zmielić w blenderze, dodać pozostałe składniki i wymieszać raz jeszcze. Wyjdzie nam gęsta masa, którą albo polewamy ryż, albo nalewamy najpierw na talerzyk, a potem w miseczce odciskamy ryż. Dekorujemy według uznania. Smacznego!
ale pyszności ;))) uwielbiam takie desery
OdpowiedzUsuń