sobota, 15 czerwca 2013

Truskawkowo - twarogowy mus z ryżem


Oto nasza propozycja na posiłek dla dzieci. Czy zrobimy to na śniadanie, obiad czy kolację w zasadzie nie ma żadnego znaczenia. Jeśli ktoś lubi ryż na słodko, polubi na pewno tę wersję.

Składniki:

  • torebka ryżu
  • 1/2 kg truskawek
  • 2 łyżki cukru (mniej lub wcale jeśli truskawki są bardzo słodkie)
  • 2 łyżki śmietany (po 12 miesiącu życia)
  • kostka twarogu  (po 12 miesiącu życia)


Wykonanie:

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Truskawki zmielić w blenderze, dodać pozostałe składniki i wymieszać raz jeszcze. Wyjdzie nam gęsta masa, którą albo polewamy ryż, albo nalewamy najpierw na talerzyk, a potem w miseczce odciskamy ryż. Dekorujemy według uznania. Smacznego!


1 komentarz:

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...