niedziela, 2 czerwca 2013

serniczek agrestowy



Łatwy w przygotowaniu i świetnie smakuje w upalne dni. 

Składniki:

  • 1 kg serka homogenizowanego
  • 2 galaretki agrestowe
  • kiwi
  • polewa czekoladowa
  • biszkopty


Wykonanie:
Biszkopty układamy na dnie tortownicy. Galaretkę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Gdy zacznie tężeć dodajemy do niej serek homogenizowany. Odstawiamy do ponownego stężenia. Po około            2 godz. wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.  Kawałki ciasta układamy na talerzu, dekorujemy plasterkami kiwi i polewą czekoladową.

2 komentarze:

  1. ah myślalam że się skusiłaś na świeży agrest ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. nikt z domowników nie lubi agrestu świeżego, więc trzeba było użyć alternatywnego produktu

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...