Pierwsze truskawki już się pokazały na rynku. Nie mogłam się oprzeć więc zrobiłam pyszny obiadek. Oczywiście dzieci zajadały się najbardziej.
Składniki:
- makaron świderki
- gruszka
- truskawki
- śmietana (jogurt naturalny)
- cukier (opcjonalnie)
Wykonanie:
Umyć truskawki. Zostawić 5-10 truskawek do pokrojenia, resztę zmiksować z cukrem i śmietaną.
Obrać gruszkę i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Makaron ugotować w osolonej wodzie a następnie wymieszać albo polać sosem z truskawek. Na wierzchu położyć kilka plasterków truskawek i posypać gruszką. Maznąć łyżeczką śmietany (jogurtu).
SMACZNEGO!
Wersja dla dziecka (nieuczulonego na truskawki i nabiał)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz