sobota, 8 czerwca 2013

Kompot rabarbarowo- pomarańczowy



Zrobiłam ciasto z rabarbarem, ale sporo go zostało, więc zrobiłam kompot.

Składniki

  • 4 pomarańcze
  • rabarbar
  • 5 jabłek
  • cukier
  • garść żurawiny
  • 4 l wody
  • 1 limonka (cytryna)

Wykonanie

Owoce umyć, pokroić w ćwiartki, rabarbar w paski i wrzucić do garnka. Mój garnek jest z sitem (taki do gotowania i odcedzania makaronu). Zalewamy składniki wodą i gotujemy aż do miękkości owoców. Dodać żurawinę i cukier do smaku. Odcedzam kompot, a potem przelewam przez sito.
Najlepiej smakuje zimny z lodem.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...