wtorek, 2 kwietnia 2013

Kurczak w sosie koperkowo - grzybowym

Prosty pomysł na drugie danie.




Składniki:

  • 3 udka kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • kilka suszonych grzybów
  • suszony koperek
  • cebula
  • marchewka
  • kostka rosołowa
  • zioła prowansalskie



Udka nacieramy solą, papryką słodką i ziołami prowansalskimi. Zostawiamy na około godzinę. Po tym czasie mięso obsmażamy na patelni. Dodajemy cebulkę w talarkach i grzybki.




W garnku gotujemy litr wody. Rozkruszamy do niej kostkę rosołową. Wkładamy zrumienione mięso wraz z cebulką i grzybkami. Dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę, pieprz, koperek. Gotujemy tak długo, aż mięso będzie miękkie a sos się zredukuje. W razie potrzeby potrawę można doprawić według uznania.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...