Prosty pomysł na drugie danie.
Składniki:
Udka nacieramy solą, papryką słodką i ziołami prowansalskimi. Zostawiamy na około godzinę. Po tym czasie mięso obsmażamy na patelni. Dodajemy cebulkę w talarkach i grzybki.
W garnku gotujemy litr wody. Rozkruszamy do niej kostkę rosołową. Wkładamy zrumienione mięso wraz z cebulką i grzybkami. Dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę, pieprz, koperek. Gotujemy tak długo, aż mięso będzie miękkie a sos się zredukuje. W razie potrzeby potrawę można doprawić według uznania.
Składniki:
- 3 udka kurczaka
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- kilka suszonych grzybów
- suszony koperek
- cebula
- marchewka
- kostka rosołowa
- zioła prowansalskie
Udka nacieramy solą, papryką słodką i ziołami prowansalskimi. Zostawiamy na około godzinę. Po tym czasie mięso obsmażamy na patelni. Dodajemy cebulkę w talarkach i grzybki.
W garnku gotujemy litr wody. Rozkruszamy do niej kostkę rosołową. Wkładamy zrumienione mięso wraz z cebulką i grzybkami. Dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę, pieprz, koperek. Gotujemy tak długo, aż mięso będzie miękkie a sos się zredukuje. W razie potrzeby potrawę można doprawić według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz