czwartek, 25 kwietnia 2013

Królik po włosku



Ostatnio przepis otrzymałam od mamy z Włoch. Polecam, bo bardzo smaczny.

Składniki:

  • królik podzielony na części
  • rozmaryn
  • szałwia
  • sól
  • pieprz
  • czosnek

Wykonanie
Podzielić królika, w mięso włożyć czosnek. Na patelnię dać szałwię i rozmaryn. Mięso posolić, popieprzyć. Posypać rozmarynem. Położyć na patelnię do smażenia bez tłuszczu. Smażyć przez około 2h, przekładając mięso co pół godziny.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. o nie, ja z tych co króliczka nie tkną. To dla mnie zwierze domowe :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozumiem, sama swego czasu też miałam w domu:) miniaturkę... Ale córka uczulona:(

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...