Został ci się "schabowy" z piersi kurczaka z obiadu? Możesz go odgrzać i zjeść albo możesz robić z niego pyszną kanapkę.
składniki:
- "schabowy" z piersi kurczaka
- 2 bułki kajzerki
- pomidor
- ogórek kiszony
- cebula
- jeśli chcesz to możesz dodać sałatę i inne warzywa
Schabowego odgrzewamy. Kroimy go na pół.
W piekarniku podgrzewamy bułki by stały się chrupiące. Warzywa kroimy. Układamy sałatę ( opcjonalnie ), pomidora, ogórka, cebulę, mięso, znów pomidora i ogórka. Tak powstaje fajna alternatywa dla zwykłej kanapki.
Chyba nie ma czegoś takiego jak schabowy drobiowy ?:)
OdpowiedzUsuńDrobiowy czy nie , to świetny sposób na wykorzystanie resztek z obiadu! Super! :D
OdpowiedzUsuńproszę się nie czepiać słówek, w gotowaniu nie o to chodzi by ładnie było napisane lecz by świetnie smakowało
OdpowiedzUsuńPS. a jak inaczej nazwać takiego kotleta?