piątek, 19 października 2012

Placki z mascarpone i jabłkami



Składniki:

  • 2 jabłka
  • małe opakowanie jogurtu z serkiem mascarpone
  • cukier waniliowy
  • 2 płaskie łyżeczki cukru
  • mąka
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • jajko
  • olej do smażenia
  • cukier puder- ja użyłam cytrynowego
Wykonanie
1. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach
2. Jogurt, cukry, sól mieszkamy, dodajemy jajo, mleko i tyle mąki, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i jabłka.
3. Ciasto wlewamy chochlą na rozgrzany olej i smażymy na rumiano. Oprószamy cukrem pudrem. Podajemy na ciepło.





2 komentarze:

  1. O, takich placuszków jeszcze nie robiłam. Smak mascarpone jest na mój gust wspaniały, dlatego i te placuszki z pewnością by mi zasmakowały. Na pewno wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...