czwartek, 13 września 2012

Kebab w domu




Kupiłam tortillę w biedronce za  ok.3 zł

Składniki:
  • 4-6 tortilli
  • sałata
  • 3 pomidorki
  • szczypior
  • por
  • 2 piersi kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa z KNOR, kebab
  • olej
Przyprawę rozrobić z olejem.
 Dip zrobić ze śmietaną i majonezem.
 Pierś kurczaka pokroić w kostkę.
Wymieszać z marynatą.

Smażyć przez ok. 10 -15 minut.
Sałatkę zrobić z warzyw:






Dodać sól i pieprz. 
Zawinąć mięso, sałatkę w tortillę.








5 komentarzy:

  1. Ale kusisz ;) Wiadomo przynajmniej, co w nim jest, a nie jak w tych budkach ;) Przypominam o konkursie u mnie : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Ogólnie wszystko ok, tylko szkoda, że kurczak... przydałby się przepis na mięso wołowe/cielęce bo to jest wg mnie najlepszy kebab. Kurczak to dla wybranych osób.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mięso wołowe jest na pewno lepsze niż kurczak:) Można zrobić tak samo, ale mięso trzeba dłużej dusić najlepiej na cebulce. Najpierw przesmażyć a potem dolać wody. Dusić do czasu aż będzie miękkie. Reszta taka sama:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. to nie jest oryginalny kebab.... a moze posmaruj dzemem...

    OdpowiedzUsuń
  5. Oczywiście, że nie jest oryginalny, zważywszy na trudny dostęp do baraniny:) Nie mniej, jest pyszny i spokojnie można zjeść. Obecnie lepiej samemu zrobić sobie w domu, niż jeść nie wiadomo co na mieście... A co do dżemu, to lubię w naleśnikach:P

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...