A TO JESZCZE JEDEN PRZEPIS OD SYLWII – WYPRÓBUJCIE KONIECZNIE
– JA TEŻ TO ZROBIĘ.
Muffiny z czekoladą (tak jak jagodowe
przepis na około 12 babeczek) te z czekoladą napełniam do 3/4 a jagodowe prawie
do pełna:)
Składniki
Składniki
Suche:
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki kakao
- 100 g czekolady ciemnej aczkolwiek z białą też robiłam i bardzo smakowało:)
- 1/3 szklanki oleju
- 1 jajko
- szklanka mleka
Wykonanie:
Suche + mokre mieszamy dodajemy czekoladę pokrojoną w
kosteczki (jeżeli są ciut większe to są bardziej wyczuwalne w babeczkach:)
Pieczemy ok 20 min. w 200 stopniach C bez termoobiegu.
Uwielbiam muffiny ;)
OdpowiedzUsuńi juz? ale szybki przepis!! a jakie one tluste he he dzis zamawiam foremki do muffin:)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńusunęłam komentarze bo wprowadziłaś mnie w błąd hihi :) Wysłałam dobrze a tu było źle i poprawiłam na źle.. chodzi o ten nieszczęsny olej.. ma być oczywiście 1/3 szklanki :) robię właśnie muffiny i coś mi się nie zgadzało :) wyślę fotę jak tylko wyjdą :)
OdpowiedzUsuńhihi w takim razie poprawimy w przepisie na 1/3 szklanki :)
OdpowiedzUsuń