czwartek, 6 września 2012

MUFFINY Z CZEKOLADĄ


A TO JESZCZE JEDEN PRZEPIS OD SYLWII – WYPRÓBUJCIE KONIECZNIE – JA TEŻ TO ZROBIĘ.
Muffiny z czekoladą (tak jak jagodowe przepis na około 12 babeczek) te z czekoladą napełniam do 3/4 a jagodowe prawie do pełna:)


Składniki
Suche:
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • 100 g czekolady ciemnej aczkolwiek z białą też robiłam i bardzo smakowało:)
Mokre:
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • szklanka mleka


Wykonanie:
Suche + mokre mieszamy dodajemy czekoladę pokrojoną w kosteczki (jeżeli są ciut większe to są bardziej wyczuwalne w babeczkach:) 

Pieczemy ok 20 min. w 200 stopniach C bez termoobiegu.





7 komentarzy:

  1. i juz? ale szybki przepis!! a jakie one tluste he he dzis zamawiam foremki do muffin:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
    2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  3. usunęłam komentarze bo wprowadziłaś mnie w błąd hihi :) Wysłałam dobrze a tu było źle i poprawiłam na źle.. chodzi o ten nieszczęsny olej.. ma być oczywiście 1/3 szklanki :) robię właśnie muffiny i coś mi się nie zgadzało :) wyślę fotę jak tylko wyjdą :)

    OdpowiedzUsuń
  4. hihi w takim razie poprawimy w przepisie na 1/3 szklanki :)

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...