poniedziałek, 10 września 2012

Łazanki



Dziś przygotowałam dla rodziny łazanki. 

Składniki dla 6-8 osób:
  • ok. 500g - makaron łazankowy 
  • 1kg mięsa zmielonego (karkówka, szynka, łopatka)
  • 1kg kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • olej


Danie proste i szybkie, przygotowanie to: 6-10 min. makaron, zagotowanie kapusty - 15 min., smażenie mięsa z cebulką ok 20 min.

Co najpierw, a więc ja proponuję na olej wrzucić cebulę pokrojoną w kosteczkę. A następnie dodaję mięso mielone.

Podsmażam aż mięso będzie dobrze usmażone i miękkie.


Makaron gotuję 6 minut na osolonej wodzie.

Kapustę gotowaną, przelewam zimną wodą, wyciskam i kroję drobno.

Łączę kapustę z mięsem a następnie dodaję makaron.
Solę, dodaję pieprz.





1 komentarz:

  1. Kocham łazanki w każdej formie!!! smakowite zdjęcia!!! Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...